Nominering: Sommarlovskurs till barn!

Sommaren är äntligen här, och sommarlovet närmar sig med stora steg! För de flesta barn innebär sommarlov en massa lek och roliga aktiviteter. Många reser bort till exotiska länder, besöker tivolin och gör utflykter till roliga lekland.

För de familjer som inte haft samma tur med ekonomin kan situationen se annorlunda ut. Även om viljan att skämma bort sitt barn med roliga aktiviteter finns, räcker inte det för att kunna ha råd med inträdet.

I samarbete med vetenskapleklandet Cool Minds delar vi ut 4 gratis sommarkurser till barn mellan 8-14 år! Kurserna är lärorika, fyllda med inspiration och framförallt väldigt roliga för barnen!

Kurserna pågår under 1 vecka, mån-fre kl 9-15. Ansök om att få en gratis kurs genom att maila info@kortomsamhallet.se senast den 15/6. Du kan antingen nominera en kompis, eller dig själv. Bifoga svaren på följande frågor:
Ålder på barnet
Val av kurs
Motivering till varför kursen borde delas ut till just er

 

Kurserna

Dokumentärfilmning under v. 31. 
Har du något som du vill undersöka? Ett ämne du vill berätta om? Då kan du ägna vecka 31 åt att göra en dokumentärfilm! Samtidigt lär du dig mer om pre-produktion, produktion och post-produktion.

2 platser finns. Mer info om kursen finns här.

 

Programmera ditt egna datorspel under v. 29.
Under en vecka får du lära dig mer om hur dataspel fungerar och dessutom designa ditt eget. Du börjar med att bestämma hur ditt spel ska se ut och vad det ska gå ut på. Efter du gjort din speldesign får du lära dig hur du programmerar det.

1 plats finns. Mer info om kursen finns här.

 

Lär dig att lösa brott under v. 25
På den här kursen får du lära dig mer om hur man gör en brottsplatsundersökning och hur rättsmedicinare arbetar. Du får testa på blodanalys, profilanalys, leta efter fingeravtryck, saliv och andra ledtrådar!

1 platser finns. Mer info om kursen finns här.

Kommentera