Dik Manusch i Skåne

Dik Manusch är gatutidningen som ger jobb som alternativ till tiggeri. Den ger nya möjligheter till en av våra mest utsatta minoriteter i Sverige. Kort om Samhället ansvarar för distributionen i Skåne och Blekinge, men Dik Manusch säljs runt omkring i Sverige av även andra föreningar. Tidningen startades i Skellefteå av föreningen Dik Manuschs vänner.

förslag 1

Var säljs Dik Manusch i Skåne?
Försäljare finns just nu i Malmö, Lund, Skurup, Höör och Ängelholm. Försäljare kan ibland också röra sig runt omkring dessa städer.

Vad innehåller tidningen?
Varje nummer har ett specifikt tema, men artiklar skrivs återkommande om hemlöshet, romers situation, utanförskapet och fattigdom. Många andra typer av artiklar, fotografier och serier förekommer.

Hur mycket kostar tidningen?
En tidningen kostar 50 kr men om överenskommelse mellan säljare och köpare görs kan köparen betala mer om hen önskar. 100% av intäkterna går till försäljaren.

Vem säljer tidningen?
Vi har en bred skara försäljare. Alla har gått igenom en arbetsintervju, regler och bestämmelser kring hur försäljningen och jobbet ska ske. Bland försäljarna har vi också gruppledare, som erhåller extra ansvar för övriga i teamet, och som även bidrar till övriga evenemang och dylikt.

ttill hemsidan

Jag vill hjälpa till!
Tidningen drivs helt ideellt och delas gratis ut till försäljaren. Det ser vi som självklart då försäljarna är en grupp med låg eller ingen inkomst. Vi är i ständigt behov av donationer för att hålla försäljningen vid liv. Både företag och privatpersoner kan donera valfri summa. Överföra en donation till vårt konto 5502-10 425 05 (SEB) och märk överföringen Dik Manusch.

Min förening eller företag är intresserade av ett långsiktigt samarbete, hur går vi till väga?
Samarbeten tas alltid emot med öppna armar! Maila regionsansvarig på Paul@kortomsamhallet.se.

Min lokala förening jobbar med eu-migranter och vi vill också dela ut Dik Manusch-tidningar!
Att tidningens försäljning expanderar är ett mål. Maila paul@kortomsamhallet.se om du och din förening vill ta ansvar för en lokal distribution!

Namnlöst-1fb