Ideella projekt

 

Kort om samhället är en plattform som jobbar med olika typer av projekt och verksamheter samtidigt. Här kommer det vi jobbar på just nu!

 

JALLA JALLA EN JUL FÖR ALLAjul-klar

2016 tar vi över det julfirande för utsatta som Soppkök Malmö tidigare anordnade. På julafton kommer vi tillsammans med Moriska Paviljongen att välkomna utsatta till en julfest med julmat, underhållning och julklappar. Årets fest har fokus på barn och kommer att hänga ihop med en större satsning för utsatta barn. Inom kort släpper vi mer info om denna satsning – ett aktivitetshus som vi kallar Fantasifabriken!

Planeringen inför julfesten är igång men vi välkomnar ännu nya till teamet.

Vi kommer att samla in pengar till detta och dessutom söka sponsorer för donationer av mat och allt som behövs. Det kommer dessutom att behövas hjälp av en hel del volontärer.
Om du vill hjälpa till med något av detta så hör gärna av dig till info@kortomsamhallet.se

 


 

SERIEDAGEN 040SERIEDAGEN

Seriedagen riktar sig till serietecknare, folk som gillar serier eller de som är nyfikna på att börja teckna. Här kommer att finnas föreläsare, workshops, utställning av serier samt en tävling där tre stycken vinner publicering. Seriedagen kommer att komma årligen!

Tid: 12:00-17:00 den 23:e april
Plats: Ystadvägen 44, Malmö, Bryggeriets gymnasieskola.

Mer info här. Vill du boka bokbord eller ställa ut dina verk på annat sätt kan du maila oss på info@kortomsamhallet.se

 


 

2DIK MANUSCH

Dik Manusch, se människan på rumänska, är en gatutidning som säljs runt om i Sverige. Den säljs av EU-migranter som ett konstruktivt alternativ till tiggeri. Kort om samhället jobbar med försäljningen i Skåne och Blekinge. 100 % av intäkterna går till försäljaren och tidningen kostar 50 kr.

Maila oss om ni vill få tidningar sålda i er stad! Vi söker också ständigt efter sponsorer, om ni vill hjälpa till ekonomiskt eller på annat sätt så får ni gärna höra av er hit: info@kortomsamhallet.se

Följ Dik Manusch på Facebook.

 


 

PSYKOLOGI I GRUNDSKOLANIMG_7362

Vi driver opinion samt workshops kring att införa psykologi i grundskolan. Olika debattartiklar går att läsa på Dagens ETC, Sydsvenskan eller på vår egna blogg. Vi har även skrivit en kort rapport om varför detta är en bra investering här. Slutligen har vi en namninsamling som ni gärna får skriva under här. Listan skickas till Gustav Fridolin.

Den 29/6 håller vi i en afton om psykisk ohälsa, med fokus på frågan om psykologi i grundskolan. Kvällen kommer att drivas med mångkonstnären Hanutten. Mer info finns här.

Det går att boka oss som föreläsare eller workshopsledare. Vi går igenom varför psykologi i grundskolan bör införas, samt hur psykologi kan användas för att förebygga och motarbeta olika samhällsproblem, såsom klimathotet och diskriminering.

 


 

Stötta oss genom att bli medlem eller genom att följa oss på Facebook!