Jalla jalla en Jul för Alla!

All information nedan är inaktuell!
Klicka här för att komma till Cool Minds – som arrangerar Jalla Jalla en Jul för Alla 2019!

Varje år arrangerar vi en Julfest för hemlösa, utsatta och ensamma här i Malmö. Hos oss är alla välkomna, och vi bjuder på julmat, julklappar, underhållning och en massa kärlek.

Till julfesten 2017 kom fler än 1000 personer. Vi väntar oss ett liknande antal till julfesten 2018, som igen kommer att arrangeras på Moriska Paviljongen.

 

Jalla jalla en Jul för alla!

2016 tog vi över det julfirande för utsatta på Moriska Paviljongen i Malmö som Soppkök Malmö tidigare anordnade. Med hjälp av sponsorer och volontärer har vi två gånger anordnat en underbar upplevelse för alla. Vi har fått mycket positiv respons från alla håll. Bland annat vann vi pris för årets projekt på Hjärtat av Malmö vilket vi är väldigt stolta över. Vi lärde oss väldigt mycket under arbetet med julen 2016 och 2017, och detta tar vi med oss in i arbetet med julen 2018

Julfesten för utsatta är en tradition som vi skall hålla i varje år framöver. Planeringen brukar starta i maj-juni och intensifieras ju närmare julen vi kommer. Julfirandet har växt varje år sedan starten och 2018 räknar vi med att ta emot en god bit över 1000 besökare och 200 volontärer. Vi finansierar allt med donationer från allmänheten, företag och stiftelser. Vi tar emot både donationer av mat (från företag), julklappar och pengar. 100% av alla donationer går till vår verksamhet. Allt arbete inom föreningen görs än så länge på volontärbas utan ekonomisk ersättning.

 

Programmet för 2018

10:00 Julfesten startar!
10:00-16:00 Frisörer klipper
10:30-11:30 Bingo i Stora Salen
11:30 Musik från Linda Lundqvist
12:00 Lunchen serveras
12:30 Musik från Anna Jadeus
13:00-15:00 Julklappsutdelning vid garderoben
15:00 Kalle Anka i Stora Salen
16:00 Middagen serveras
16:00 Musik från Alice & Alex
17:00-20:00 Julklappsutdelning vid garderoben
20:00 Festen stänger
Utöver detta är lekhörnan samt skönhetsavdelningen öppen kl 10-19. Aktiviteter för både barn och vuxna pågår hela dagen!

 

Stötta julfesten med ett ekonomiskt bidrag

Varje krona går oavkortat till att hjälpa utsatta människor och vi tar tacksamt emot alla bidrag, stora som små.

Swish: 1230971051

Bankgiro: 897-9056

Märk ditt bidrag med ”Julfest” om du vill att det ska gå specifikt till julfesten och inget annat av våra idella projekt.

 

Stötta i egenskap av företag

Vill ditt företag/din organisation sponsra julfesten, med ett ekonomiskt bidrag, mat eller pengar? Eller har ni någon idé för ett samarbete? Skicka ett mail till jul@kortomsamhallet.se!

 

Arbeta som volontär

Det är med hjälp av volontärernas engagemang vi kan göra julfesten till en fantastisk upplevelse för alla besökare! Att arbeta som volontär med Jalla Jalla en Jul för Alla! är en insats som kräver engagemang, en positiv inställning och en vilja att hjälpa andra.

Vill du delta som volontär på julfesten? Fyll i formuläret här: Volontär under julafton

Kan du inte delta som volontär på julfesten? Du har fortfarande möjlighet att göra en insats som volontär! Gå med i vårt volontärnätverk Nätverket Jalla Jalla en Jul för Alla! för att se när vi behöver ett par extra händer, och följ oss på facebook här Kort om Samhället för uppdateringar.

 

Frågor?

Har du några frågor eller förslag på samarbeten? Hör gärna av dig till jul@kortomsamhallet.se