Jalla jalla en Jul för Alla!

Varje år arrangerar vi en Julfest för hemlösa, utsatta och ensamma här i Malmö! Hos oss är alla välkomna, och vi bjuder på julmat, julklappar, underhållning och en massa kärlek.

Under 2017 kom 1 000 personer. Vi väntar oss ett liknande antal till 2018, som i år igen kommer att befinna sig på Moriska Paviljongen. Vi söker fler volontärer till planeringsteamet! Kontakta oss via jul@kortomsamhallet.se vid intresse.

Mer information om julfesten 2018 kommer ut i början av hösten.

 


 

2016 tog vi över det julfirande för utsatta på Moriska Paviljongen i Malmö som Soppkök Malmö tidigare anordnade. Med hjälp av sponsorer och volontärer anordnade vi en underbar upplevelse för alla. Vi har fått mycket positiv respons från alla håll. Bland annat vann vi pris för årets projekt på Hjärtat av Malmö, vilket vi är väldigt stolta över. Vi lärde oss väldigt mycket under arbetet med julen 2016 och 2017, och detta tar vi med oss in i arbetet med julen 2018.

Julfesten för utsatta är en tradition som vi skall hålla i varje år framöver. Planeringen brukar starta i maj-juni och intensifieras ju närmare julen vi kommer. Julfirandet har växt varje år sedan starten och 2018 räknar vi med att ta emot en god bit över 1200 besökare och 500 volontärer. Vi finansierar allt med donationer från allmänheten, företag och stiftelser. Vi tar emot både donationer av mat (från företag), julklappar och pengar. 100% av alla donationer går till vår verksamhet. Allt arbete inom föreningen görs än så länge på volontärbas utan ekonomisk ersättning.

 
 

Vad du kan göra

Vill du bidra ekonomiskt? Bankgiro: 897-9056 eller Swish: 1230971051. Märk donationen med “Julfest” om du vill att donationen skall gå specifikt till julfesten.

Om du vill vara med och arbeta med planeringen i projektet så hör av dig till info@kortomsamhallet.se med lite information om dig själv och vad du känner att du kan bidra med.

En anmälan för volontärer för själva juleventet och förarbete kommer att dyka upp här så fort vi har kommit så långt i vår planering.

Om du har några frågor eller förslag på samarbeten så hör gärna av dig till jul@kortomsamhallet.se