Om julfesten

 

2016 tog vi över det julfirande för utsatta på Moriska Paviljongen i Malmö som Soppkök Malmö tidigare anordnade. Med hjälp av sponsorer och volontärer har vi två gånger anordnat en underbar upplevelse för alla. Vi har fått mycket positiv respons från alla håll. Bland annat vann vi pris för årets projekt på Hjärtat av Malmö vilket vi är väldigt stolta över.

Vi lärde oss väldigt mycket under arbetet med julen 2016 och 2017 och detta tar vi med oss in i arbetet med julen 2018. Julfesten för utsatta är en tradition som vi skall hålla i varje år framöver. Planeringen brukar starta i maj-juni och intensifieras ju närmare julen vi kommer. Julfirandet har växt varje år sedan starten och 2017 räknar vi med att ta emot en god bit över 1000 besökare och 500 volontärer. Vi finansierar allt med donationer från allmänheten, företag och stiftelser. Vi tar emot både donationer av mat (från företag), julklappar och pengar. 100% av alla donationer går till vår verksamhet. Allt arbete inom föreningen görs än så länge på volontärbas utan ekonomisk ersättning. Vi har inga planer på anställningar inom förutsägbar framtid.

 

Vill du bidra ekonomiskt?

Varje bidrag går oavkortat till att hjälpa utsatta människor och att arrangera julfesten. Vi tar tacksamt emot alla bidrag, stora som små.

Swish: 1230971051

Bankgiro: 897-9056

Märk ditt bidrag med ”Julfest” om du vill att det ska gå specifikt till julfesten och inget annat av våra idella projekt.

Om du arbetar på ett företag eller en organisation och vill bidra ekonomiskt, sponsra med mat eller julklappar, eller har någon annan idé, skriv ett mail till oss på jul@kortomsamhallet.se.

Delta som volontär

Vill du arbeta som volontär på julfesten? Fyll i formuläret här: Volontär under julafton

Kan du inte delta som volontär på julfesten? Du har fortfarande möjlighet att göra en insats som volontär! Gå med i vårt volontärnätverk Nätverket Jalla Jalla en Jul för Alla! för att se när vi behöver ett par extra händer, och följ oss på facebook här Kort om Samhället för uppdateringar.

 

Frågor?

Om du har några frågor eller förslag på samarbeten så hör gärna av dig till jul@kortomsamhallet.se