Kort om Systerskap!

Vi i föreningen Kort om samhället har bjudit in ett flertal olika föreningar, klubbar och nätverk, med verksamheter riktade till tjejer och de som identifierar sig som tjejer, för en mysig och intressant helkväll på Garaget. Under kvällen hålls spännande workshops, föredrag och möjlighet att prova på olika aktiviteter. Det finns även chans att träffa representanter för de olika föreningarna, nätverken och klubbarna, som berättar om sina verksamheter.

Evenemanget är kostnadsfritt men bli gärna medlem i vår förening. Du kan läsa mer här: http://www.kortomsamhallet.se/medlemskap/

Vill du hjälpa till som volontär? Läs mer på volontärbyrån eller skicka ett mail till info@kortomsamhallet.se! Kryssa gärna i att du kommer på facebook-eventet – och glöm inte att gilla vår sida!

Medverkande

Systrar i Malmö
Systrar i Malmö är ett nätverk för tjejer med syfte att främja vänskap mellan olika tjejer, oavsett ålder och bakgrund. Lotta och Adelisa är de som startade upp plattformen våren 2017. Systrar i Malmö kommer att hålla ett föredrag under kvällen.

Mosaik/Arena 205
MOSAIK är verksamheten för musikintresserade tjejer och/eller transpersoner som drivs på Arena 305! MOSAIK kommer under kvällen att hålla ett DJ-labb.

Café Lajvet
Ett samarbete med föreningen Mind som arbetar med självmordsprevention. “Lajvet är en liten mysig mötesplats för unga tjejer. En trygg plats att bara vara” skriver Café Lajvet på sin Facebooksida.

Malmö Fat Front
Malmö Fat Front är en aktivistgrupp som tar den fett-aktivistiska kampen ut på gatorna och bortanför internet. Verksamheten består av bland annat aktioner, klädbytardagar och filmvisningar. Kommer att hålla ett föredrag under Kort om Systerskap.

Malmö Roddklubb
Malmö RoddKlubb grundades i 1884. Klubben ligger i Slussen och vi tränar på kanalen. Har träningstider flera gånger i veckan. Kommer att finnas på plats under kvällen med en roddmaskin för den som vill testa!

Mentor Sverige
Anordnar mentorprogram där unga mellan 13-17 år får hitta på aktiviteter tillsammans med en vuxen kompis. Finns i Malmö, Stockholm och Göteborg och startade 1996.

Designlabb med Miriam och Torkel
Miriam Norinder och Torkel Tirén håller i en design-workshop under Kort om Systerskap där man får experimentera med olika material.

Feministiskt självförsvar i Skåne
Feministiskt självförsvar är ett självförsvar av tjejer för tjejer som har sin grund i feministisk ideologi och som är ett verktyg mot det sexualiserade våldet. Passen leds av utbildade instruktörer.

Hjärtligt välkomna!